vo?e e prodaja

Poljoprivreda i e-trgovina

Poljoprivredni sektor je jedan od retkih preostalih sektora u kojima e-trgovina tek treba da ima značajan uticaj. Postoji nekoliko razloga za to: lanac snabdevanja poljoprivredom često kontrolišu dobro ukorenjeni posrednici što je logistički izazov.
Rukovanje kvarljivim proizvodima je složeno i većina potrošača i dalje radije kupuje namirnice lično nego putem interneta, s obzirom na nedosledan fizički izgled svežih proizvoda, posebno voća i povrća ali i sadnica voća, rasada povrća, sadnica jabuka i slično.

Međutim, to se brzo menja jer rešenja za e-trgovinu koja imaju za cilj prevazilaženje barijera oko preferencija kupaca i logistike pokreću online prodavnice širom sveta. Na razvijenim tržištima onlajn porudžbine svežih proizvoda već su uobičajene među preduzećima, poput hotela i restorana. Na potrošačkom tržištu naručivanje namirnica na mreži takođe počinje da dobija na snazi. Na primer, u SAD -u se prodaja namirnica na mreži udvostručila između 2014. i 2018. godine, i sada čini oko 7% ukupnog tržišta namirnica.

Od 2015. godine James Tiler-poljoprivredna usluga e-trgovine koja pruža sveže plodove mora, mlečne proizvode, meso i letnje voće iz Australije direktno potrošačima u Kini-ispunio je više od 140.000 narudžbina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *