Prodaja bebi i dečije posteljine – Iskustva mama iz inostranstva

Kupovina bebi opreme predstavlja veliku stavku u budžetu svake porodice. U želji da bebi obezbede baš sve, mladi roditelji često kupuju i stvari koje kasnije ne koriste. Zato većina ljudi želi da malo korišćenu, neretko i nekorišćenu opremu proda. Veliki broj porodica u cilju udobnijeg godišnjeg odmora kupuje prenosivi krevetac koji koristi svega par puta pre nego što ga dete preraste. Slična je situacija i sa različitim njihalicama i ljuljama koje deca prerastu za samo par meseci. Neretko se dešava da veliki broj parova kupi veći broj garderobe i posteljina za bebe nego što je zaista potreban. Sve te nove i skoro nove stvari pronađu svoje nove vlasnike. Najveći problem je naći pravo mesto gde se one mogu ponuditi.

Na forumima portala za roditelje česte su teme gde se traže saveti gde i kako prodati sve što su deca prerasla.
U inostranstvu, kao i kod nas, mame se pitaju gde je najbolje prodati kvalitetne, malo korišćene stvari. Ima onih koje tragaju za lokalnim prodavnicama u koje mogu odneti dečije stvari i posteljinu pokušavajući da izbegnu ebay i slične sajtove. Neke mame ipak savetuju prodaju preko ebeya uz komentar da se tako može dobiti najviše novca.

Prenosimo Vam nekoliko odgovora na pitanje jedne mame gde se može najbolje prodati posteljina za decu.

“Prodala sam krevetac, dušek i posteljinu moje bebe na Craigslist Locally samo dve nedelje nakon postavljanja oglasa. Dosao je par pogledao i kupio. Bilo je zaista lako. Planiram da na isti način prodam ostale stvari – ogradicu za igranje, stolicu za hranjenje, itd.“

“Idi na www.jbfsale.com i nadji komisione prodaje blizu tebe. Ja sam prodala posteljine moje dece po odličnoj ceni.“

“Ne znam gde bi mogla da probaš osim u komisionim radnjama i dvorišnim prodajama.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *