Softver rešenja za stomatološke ordinacije

Privatne stomatološke ordinacije u Srbiji u sve većem broju koriste kompjuterske programe za upravljanje poslovanjem. I softveri u ponudi na tržištu su sve složeniji. Najpre su to bile baze podataka kao zamena za kartoteke, zatim su dodavani elementi poslovno-knjigovodstvene evidencije, a danas gotovo svi poseduju i savremena rešenja sa integrisanom grafikom, uključujući video materijal.

Softver za vođenje stomatološke ordinacije može da se dobije po preciznoj narudžbi budućeg korisnika u skladu sa potrebama. Gotova rešenja, međutim, uz veliki izbor opcionih modula, toliko dobro pokrivaju sve oblasti da je najpraktičnije i najpovoljnije opreliti se za neko od njih. Bilo da je lokacija na kojoj se nalazi stomatoloska ordinacija Beograd, Novi Sad, Niš, ili neki manji grad u Srbiji, licencirani softver stiže na adresu ili se preuzima onlajn, sa jednostavnom instalacijom i kompletnom podrškom prodavca.

Nudimo vam kratak prikaz nekoliko programa kao ilustaciju osnovnih i interesantnih dodatnih mogućnosti koje softveri za upravljanje poslovanjem stomatoloških ordinacija poseduju.

prolom-777

Prolom 777. Program Prolom na tržištu je u najnovijoj verziji 777. Kartoteka omogućava pretraživanje pacijenata po nekoliko parametara, klinička grafika je integrisana, u svakom kartonu se nalaze uobičajeni podaci, kao i oni specijalni – izveštaji o dugovanjima pacijenta, sva dokumentacija o komplikovanim radovima i dijagnozama… Program radi sa novim GSM modemima i dvosmermo komunicira sa pacijentima, podržavajući duge poruke, latinično i ćirilično pismo, uz opciju da se pacijenti podsećaju na redovne kontrole. Standardna verzija uključuje trajnu licencu za korišćenje softvera na jednom kompjuteru sa jednom bazom podataka (kartotekom) i pet godina tehničke podrške. Može se, opciono, međutim, dodati i više kartoteka i rad u mreži. Cena za Prolom 777 u standardnoj verziji sa automatskim apdejtom programa je 300 evra.

dentista

Dentista. Korisnički interfejs je jednostavan, pored evidencije o stomatološkim radovima uključena je i ona o naplatama, omogućen je stalni kontakt sa pacijentima zahvaljujući sistemu za onlajn zakazivanje, ili slanjem podsetnika o zakazanim pregledima SMS-om. U agendi za zakazivanje otvorena je mogućnost za više doktora i stolica.

dental-soft

Dental soft je još jedan namenski softver, koji kombinuje evidenciju o stomatološkim uslugama, plaćanjima i ličnim podacima u elektronskom kartonu pacijenta. Grafički prikazi mlečnih i stalnih zuba sa šematskim prikazima, šifrarnik dijagnoza koji se može prilagođavati, različito tretiranje radova u zavisnosti od površine, omogućavanje obračuna popusta na cene, poseban karton protetike… samo su neki od poslova za koje je uz pomoć digitalne dokumentacije obezbeđena brža i jednostavnija evidencija.

ordinacija

Ordinacija. Ovo je kompletan informacioni sistem namenjen vođenju zubnih ordinacija i klinika. Osnovne funkcije su tu – sveobuhvatan karton sa mogućnošću čuvanja i prikaza multimedijalnih sadržaja, uključujući i video zapise intraoralnom kamerom, planeri za zakazivanje, komunikacija sa pacijentima na više načina… Ordinacija uključuje, po potrebi, i sve ostalo – kompletno finansijsko poslovanje i detaljno materijalno poslovanje, sve do praćenja trebovanja i utroška materijala.

klinika_na_klik_dental

Klinika Na Klik Dental je originalno rešenje koje je, za razliku od prethodnih, onlajn aplikacija. Može se koristiti na desktop i laptop računarima, ali i na tabletu i mobilnom telefonu, a pored stomatoloških, dostupna je i u verziji za lekarske ordinacije. Osnovne prednosti su jednostavno formiranje kartona pacijenata i zakazivanje uz vođenje evidencija za više stomatologa i stomatoloških stolica. Posle svake intervencije kreira se izveštaj, podaci se automatski unose u bazu i račina cena, uz mogućnost evidencije različitih rasporeda plaćanja. Hosting aplikacije i baze je na klinikanaklik.com serveru, obezbeđena je obuka, besplatna podrška i apgrejd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *