Amazon planira filmski i TV Web servis

Vodeća online trgovina Amazon počela je nezvanične razgovore sa Time Warner Inc. i još nekim medijskim kompanijama u vezi saradnje na novom internet TV i filmskom servisu koji bi bio dostupan korisnicima uz mesečnu pretplatu, objavljuje Bloomberg pozivajući se na tri neimenovane osobe upoznate sa pregovorima.

internet film tv

Navedenim potezom Amazon bi konkurisao  sličnim internet servisima kao što su Hulu, Apple i Netflix, a u ponudi bi se prvenstveno nalazili stariji filmovi i TV serije. Mogući sporazum bazirao bi se na plaćanju prava medijskim firmama za striming njihovog sadržaja na internetu.

Bloombergovi izvori tvrde da su razgovori Amazona i kompanija u vrlo ranoj fazi pa postoji mogućnost da od finalnog dogovora na kraju ne bude ništa. Osim Time Warnera, Amazon je navodno kontaktirao i medijske kuće Viacom (vlasnik MTV-ja) i NBC Universal. Nijedna od kompanija, kao ni Amazon, nije medijima potvrdila navedene špekulacije.

O Amazonovim planovima pisao je i Wall Street Journal, koji otkriva i da bi usluga streaminga bila dostupna putem web brouzera, televizora povezanih s internetom, Blu-ray playera i konzole Xbox 360.

One thought on “Amazon planira filmski i TV Web servis”

Leave a Reply

Your email address will not be published.