Twitter i politika u Srbiji

Twitter je počeo da se širi i na politiku u Srbiji. Najpre je pre nekog vremena Čedomir Jovanović otvorio Twitter nalog i počeo da prati dosta ljudi iz Srbije. Mnogi su naravno, dodali i njega u “followere”. Onda je neko vreme bilo zatišje, te se na Twitter-u pojavio Bogoljub Karić. Ili bar neko ko se na Twitter-u predstavlja kao on. Obzirom da je prvi i za sada jedini twit koji je poslao “Bogoljub” link ka tekstu na sajtu njegove stranke, moguće je da je neko iz stranke Bogoljuba Karića. Onda se pojavila i Mira Marković. Verovatno neko sa namerom da napravi štos, te će biti zanimljivo pratiti ove i ovakve twitere. Biće tu svačega. Za sada, vidimo da je Mirjana dodala LDP i prati njihove twitove.

Mira Markovic prati LDP

Pa, političari, ako ne želite da se neko posluži vašim imenom na Twitter-u, otvarajte naloge što pre i počnite da twitujete kako bi onemogućili “lažne” u startu.

5 thoughts on “Twitter i politika u Srbiji”

  1. Ovo je tako srpski nacin da se sve obesmisli 🙂 Nije da nije zabavno u prvom momentu, ali ako se nastavi otvaranje laznih profila…hum, hum.

    Za sada, jedini covek koji zaista stoji iza svog Twitter naloga (tj. nije angazovao PR-ove i sl) je Slobodan Markovic, specijalni savetnik u Ministarstvu za telekomunikacije i informaticko drustvo.

    Ako se TAJ trend nastavi moglo bi biti zanimljivo. Inace, ja licno su da izblokiram sve “smesne” profile – niti zelim da gubim vreme niti me zanima sta misli onaj ko iza njih stoji.

  2. Ja vjerujem da većina političara i ne zna šta je internet i vjerovatno im nije uopšte ni stalo do online prezentacije… što se mene tiče tako im treba…kada se oni zezaju sa narodom u real life valjda i mi možemo da se zezamo sa njima online 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *