« | Home | »

Korist od interneta za restoran

By Aleksandar Ratkovic | January 26, 2009

restoran

John Andrews iz Masa─Źuseca je ─Źovek koji za promociju svog restorana itekako koristi internet. Pre svega, tu je sajt restorana ura─Ĺen u WordPress softveru, dakle blog osnova, i apdejtuje se novim postovima gotovo svakodnevno. Bira se “mu┼íterija dana” i objavi post sa slikom i kratkim tekstom o toj mu┼íteriji, postavljaju fotografije specijaliteta, objavljuju promocije i sve novosti vezane za restoran.

D┼żonov restoran tako─Ĺe ima i svoju Facebook grupu koja trenutno broji 42 fana.

Restoran ima i svoj Twitter nalog koji prati 298 tvitera┼ía. Za kom┼íije i ljude koji povremeno odu u restoran, Twitter mo┼że zaista biti koristan. On na Twitteru objavljuje popuste za svoju ketering slu┼żbu

ketering popust

 

objavljuje popuste na pojedina jela ako u restoranu pomenete da ste za popust ─Źuli na Twitteru, ili poja┼ínjava ┼íta je ┼íta iz jelovnika. Odgovara potencijalnim i postoje─çim mu┼íterijama direktno:

popusti i pojasnjenja na Tweeter-u

Sve u svemu, odli─Źan primer kori┼í─çenja interneta u poslovanju malog restorana koji tako dobija sve vi┼íe zadovoljnih mu┼íterija.

kategorije: biznis, blog, Facebook, internet, marketing, razmisljanje, Twitter | 2 komentara »

2 komentara na post “Korist od interneta za restoran”

  1. JohnA Says:
    January 27th, 2009 at 2:59 pm

    haha I have no idea what it says but I hope its nice and Thank you for noticing and posting about us

  2. Aleksandar Ratkovic Says:
    February 3rd, 2009 at 10:29 pm

    Nice to see you here, John. Yes, it’s nice. ­čÖé It’s example of using internet for restaurant marketing in a good way. On Serbian. ­čÖé

komentari