« | Home | »

Na mejl ne odgovaramo

By Aleksandar Ratkovic | January 23, 2009

Na sajtu sa oglasima za zapošljavanje Job.co.rs naiđoh slučajno na oglas koji je određena firma postavila a u kojem oglašava potrebu za inženjerom poljoprivrede. Lepo što koriste i internet u potrazi za novim radnikom, pogotovu što radnik treba da poseduje i “poznavanje rada na računaru”, međutim evo zanimljivosti. Prijave treba slati na mejl, i paralelno sa tim, u oglasu stoji da na mejl ne odgovaraju već “Zvati isključivo na tel.”.

na mejl ne odgovaramo

Pa valjda im je lakše da odgovore na mejl kad stignu nego na telefonski poziv kad god neko pozove. No dobro, bar se polako internet komunikacija širi, korak po korak. Počeće da odgovaraju i na mejl valjda za nekih godinu dana.

kategorije: humor, internet, razmisljanje | 3 komentara »

3 komentara na post “Na mejl ne odgovaramo”

 1. Ratko Bozovic Says:
  January 24th, 2009 at 12:11 pm

  Ako se ne varam, mailinator je mail servis koji daje privremenu mail adresu radi uclanjenja na neki forum, ili slicno, radi zastite od spama vaseg pravog emaila.
  Verovatno je mail bio obavezan da se upise, mada ipak iznenadjuje njihovo poznavanje nacina za borbu protiv spama. 🙂

 2. anonimus Says:
  January 25th, 2009 at 11:02 pm

  Aleksandre, ubuduce se malo bolje uputi od ovih poljoprivrednika. Cudo kako mi iz struke mislimo da se godinama nista ne menja.

 3. Boban Says:
  April 10th, 2009 at 10:15 pm

  Ne vidim sta je ovde cudno. Verovatno niste nikada imali otvoren konkurs za posao. Desava se da na jedno mesto konkurise i po 1000 kandidata. Vecina njih bi saznala dodatne informacije, pitala o svemu i svacemu u vezi sa poslom, ali nemoguce je i nema ni razloga odgovarati na sva ta pitanja. Dovoljno je popricati samo sa uzim krugom kandidata. Na telefon ce se javiti ljubazna sekretarica koja ce reci da sve sto treba da urade je da posalju kandidaturu na email i ako udju u uzi krug, bice pozvani – tada sledi prica, dodatne informacije…

komentari