Najbolji posao na svetu

najbolji posao na svetu

Šta god imate na umu kao najbolji posao na svetu, oglas koji su objavila Kraljičina Ostrva (deo Australije), na IslandReefJob je od aktuelnih konkursa za posao svakako najatraktivniji. U opisu posla stoji da vam je dužnost da 12 sati dnevno šetate plažama, hranite ribe, kupate se, uživate u pogledu, pijete piće ali i blogujete, dajete intervjue medijima, twitujete, vodite foto dnevnik … Radno vreme je fleksibilno. Sklapa se ugovor na šest meseci, stanovanje je obezbeđeno u luksuznom apartmanu na ostrvu i za tih 6 meseci nadoknada je 150.000 australijskih dolara (oko 75.000 evra). Uz smeštaj dobijate na korišćenje kompjuter, internet konekciju, digitalnu kameru, putovanja – izlete na okolna ostrva. Obezbeđen je prevoz od glavnog grada države u kojoj živite i nazad nakon isteka ugovora.

U čemu je trik? Nema trika, zapravo, nema za onog ko dobije posao, ali Kraljičina Ostrva su dobila ovim postupkom neviđenu reklamu. Obzirom da je konkurs zaista nesvakidašnji i da itekako predstavlja konkurs za najbolji posao na svetu, vest su objavili BBC, The Independent, Guardian, Telegraph, Daily Mail, CNN i nebrojeno mnogo većih i manjih medija. Technorati trenutno pokazuje 844 pominjanja “www.islandreefjob.com” na blogovima koji su u njegovom indeksu. U jednom danu je zabeleženo 850.000 poseta sajtu. Kraljičina Ostrva su dobila reklamu koja itekako premašuje vrednost od 75 hiljada evra.

Ko je zainteresovan, neka se prijavi za najbolji posao na Svetu. Konkurs je otvoren do 22. februara.

6 thoughts on “Najbolji posao na svetu”

  1. Samo glava da Vas zaboli… 🙂
    od uslova i kakav je reklamni trik napravljen.
    850.000 poseta, za jedan dan ???!!!

    A što je najveća fora – svi su svesni da cela priča ima dignitet.

  2. Moj jedini komentar je – svaka cast na ideji!!
    Jer, sta je 75.000 eura u odnosu na cifru koju bi Kanarska ostrva (citaj – nacionalna Turisticka organizacija) morala da plate za reklamu na globalnom nivou.

  3. ma dajte nama srbima sve fali zasto srbi nisu napravili nesto tako ljudi su pametni zato i napreduju svaka cast za tako nesto a mi srbi samo gledamo kako da komentarisemo i da se borimo za stolicu u parlamentu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *