Bivsi AOL-ov top menadzer kupuje Yahoo

Jonathan Miller

Prema The Wall Street Journal, bivsi AOL-ov top menadzer Jonathan Miller, pokusava prikupiti od razlicitih investitora do 30 milijardi dolara za kupovinu celog ili bar velikog dela Yahooa.

U sadasnjoj ekonomskoj situaciji prikupljanje tolike kolicine novca je veoma tesko obzirom da je vec nekoliko velikih preuzimanja propalo ili odlozeno zbog obustavljanja finansiranja takvih poslova od strane banaka.

Miller je cenjeni poslovni covek koji je napravio dobar posao vode?i AOL od 2002. do 2006, i smatra se jednim od internetskih vizionara. Trenutno je zaposlen kao partner u investicionoj kompaniji Velocity Interactive Group koja je fokusirana na digitalne medije.

U clanku u The Wall Street Journalu istice se da Miller prikuplja sredstva za kupovinu Yahooa za 20 do 22 dolara po deonici, odnosno ukupno 28 do 30 milijardi dolara za kompletnu kompaniju. Miller pokusava prikupiti sredstva kontaktirajuci privatne investicione fondove i drzavne investicijone fondove zemalja bogatih naftom.

Nakon objavljivanja ove vesti Yahoo-ove deonice koje su od pocetka godine izgubile 65% svoje vrednosti porasle su 7,1%, na 11,5 dolara, cime je trenutna ukupna vrednost deonica kompanije narasla na oko 15,7 milijardi dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *