« | Home | »

Kako se obuci kad radite od kuce

By Aleksandar Ratkovic | November 24, 2008

odeca za rad kuci

Na Elance.com blogu sam procitao kraci intervju sa Monitom Mohan, vlasnicom male kompjuterske firme El Camino Technologies koja radi od kuce. Ima osobu i u Indiji koja radi sa njom, i kako sam shvatio, njih dvoje vode onlajn firmu. Dakle, zena radi od kuce od 1996. kada je krenula sa poslom. Inace, bavi se web dizajnom, programiranjem, pruzanje onlajn podrske za racun klijenata, … No, jedan deo intervjua mi je posebno privukao paznju.

Kako se psihicki pripremate za radni dan?

Uvek se trudim da sam prikladno obucena. Svako ima razlicit stav po ovom pitanju ali ja sam probala obe varijante – da radim neobavezno obucena, cak i u pizamama, i da vodim racuna kako se oblacim.

Znaci oblacite se profesionalno uprkos tome sto radite od kuce. Kako vam to pomaze u poslu?

Kako sam obucena i kako izgledam direktno se odrazava na to kako se osecam a time i kako obavljam posao. Ako izgledam pristojno, tako se i osecam, i imam samopouzdanje. A kada ga imam, tada i posao shvatam profesionalno.

Ja dosad nisam probao tu varijantu ozbiljnijeg oblacenja dok radim za racunarom sam kuci. Cesto sam neobrijan u trenerkama. Bas me zanima kako je sa nasim ljudima koji se bave poslovima od kuce? Ovo sto Monita kaze ima logike, psiha je cudo.

kategorije: biznis, internet, razmisljanje | 2 komentara »

2 komentara na post “Kako se obuci kad radite od kuce”

 1. Dragan Babic Says:
  November 24th, 2008 at 8:02 pm

  Pisao sam o ovoj temi na blogu firme http://sprawsm.com/blog/tips-for-workers-from-home-and-telecommuters

  Vrlo bitna stvar po meni — kada se radi, treba se ponašati kao da se radi, bez obzira što si kuci. Na sve bih još dodao da ako se radi od kuce da je vrlo pametno (ja bih rekao cak i neophodno) napraviti i radni ambijent, tzv. “home office”, a ne raditi iz spavace ili dnevne sobe.

 2. Gabor Says:
  December 7th, 2008 at 8:37 pm

  Interesantan tekst. Posao nam je nekada vezan za putovanja, pa ne budemo kod kuce i po 2 meseca. U povratku smo za racunarima i telefonom. Jedna soba nam je cela, kancelarija. Bilo kako da smo obuceni, posao radimo istom ozbiljnošcu. Moram priznati da se obucemo komotnije, jel poželimo posle menjanja ozbiljnije odece na putovanjima, malo komotnosti. Uspešan rad svima!

komentari