« | Home | »

Sta smo naucili od Turaka

By Aleksandar Ratkovic | July 2, 2008

fudbal i shvatanje biznisaEvropsko prvenstvo u fudbalu 2008. je zavrseno. Pobednik je Spanija. Ali mnogima ce u secanju ostati reprezentacija Turske. Od njenog shvatanja takmicenja mozemo mnogo nauciti. I to ne samo vezano za fudbal, vec i za zivot uopste, za biznis – itekako. Sta je to tako vazno? Evo. Najpre, utakmica sa Svajcarskom. Svajcarci vode 1:0 u poluvremenu. U drugom poluvremenu, Turci ne posustaju, izjednacuju i u 90. minutu daju pobedonosni gol. 2:1 je. Nisu na par minuta pred kraj odustali od borbe, nije gotovo sve dok se igra. Dalje, utakmica sa Ceskom. 15 minuta pred kraj utakmice Cesi vode 2:0. Mnoge reprezentacije bi tada prihicki poklekle, predale se. Medjutim, Turci prave preokret i pobedjuju sa 3:2. Dalje, isto i sa Hrvatskom. 1:1 do 119. minuta. Hrvati tada povedu sa 2:1, i kad su svi mislili da je gotovo, Turci izjednacuju u 122. minutu. I dobijaju na penale.

Dakle, utakmica se nikad ne predaje. Dok se igra, igra se svom snagom. Nikad nije kasni za preokret. I kada ne ide kako treba, i kada se desavaju nepredvidjene lose stvari, igra se svom snagom, idite na pobedu. Izgubili ste ako stanete. Dok jos “gurate” ima sanse za uspeh, ma koliko dalek on izgledao.

kategorije: razmisljanje | 3 komentara »

3 komentara na post “Sta smo naucili od Turaka”

 1. Nemesis Says:
  July 2nd, 2008 at 1:16 pm

  Jedan ispravak, protiv HR je bilo 0:0 do 119. minute.

  I zanimljiva stvar, razgovarao sam od tada s minimalno 20 osoba koji pricaju samo o nogometu i nitko od njih nije htio pricati o tekmi. Opcenito svi šute o toj utakmici i nitko ne krivi repku za gubitak (inace bi ih razapeli)…

 2. acca Says:
  July 2nd, 2008 at 3:44 pm

  Da, 0:0. Lapsus. Mada je sustina ista.

 3. mladen Says:
  August 11th, 2008 at 5:47 pm

  ma koga je jos briga za turke

komentari