Slabo placeni Adsense klikovi

Adsense klikEvo jos jedne informacije koja moze pomoci vlasnicima sajtova koji koriste Adsense reklame i imaju problem sa slabo placenim klikovima. Do sada smo znali da stranice koje imaju samo reklame uglavnom placaju malo za Adwords kampanje jer im je cilj jedino da posetilac koji dodje sa Adsense klikne opet, sada na reklamu na njihovom sajtu, i tako zarade na razlici. Takve stranice mnogi korisnici stavljaju u Adsense filter nepozeljnih sajtova.

 

E sada, Google tim je objavio pre koji dan jos jedan faktor po kojem rangira bidove korinicima Adwords-a. U pitanju je brzina ucitavanja lending strane. Sto se strana krace ucitava, to je klik jeftiniji. Dakle, ako imate problem dosta klikova sa po 1 cent, pogledajte i brzinu ucitavanja stranica cije se reklame pojavljuju na vasem sajtu. Ako je strana mala, nema nijednu sliku, ucitavace se brze i verovatnije je da vam se za nju manje placa. Pa se proracunajte isplati li vam se mozda staviti i po koju takvu stranu u filter. Eksperimentisite.

3 thoughts on “Slabo placeni Adsense klikovi”

  1. Ja mislim da je to Google tim uradio i zbog sprecavanja ili bar smanjenja broja onih koji varaju.

    Dakle, sto vam je sadrzaj interesantniji za citanje, potencijalni clicker ce duze ostati na landing strani i eto vam vrednijeg klika 🙂

  2. Ma ja cu biti sretan ako mi odobre google adsense. Vec cekam dva tjedna i jos nista. Samo sto ne povucem zahtjev.

    BTW: Kako mogu pogledati brzinu ucitavanja stranica ako google zabranjuje klikanje po oglasima na svojoj stranici?

  3. Jedan je nacin da url koji vidis na reklami sam ukucas u novi prozor ili tab. Drugi nacin je Adsense Preview add-on za Firefox, imas link u postu o FF dodacima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *