« | Home | »

Spottt – Adbrite razmena banera

By Aleksandar Ratkovic | March 15, 2008

adbrite spottt baneriAdBrite je pre nekih mesec dana pokrenuo SPOTTT, servis za razmenu prikaza banera koji reklamiraju vas sajt. Sistem je sledeci. Nakon uclanjenja na Spottt dobijate html kod koji postavite na svoj sajt (dozvoljeni su i blogovi i Myspace profili) i tu ce se prikazivati reklame za sajtove ostalih clanova servisa. Takodje, uradite 125×125 reklamu za vas sajt u Gif, Jpeg ili Png formatu (dozvoljeni su i animirani gifovi) i aploudujete na vas nalog. Na ostalim sajtovima ce se prikazivati vasa reklama. Sistem razmene je putem kredita, za prikaz na vasem sajtu dobijate jedan kredit, za svaka dva kredita koja imate omogucava se jedan prikaz vase reklame na tudjim sajtovima. Dakle, 1:2 sistem. U startu dobijate 1000 kredita. Sajt mora biti na engleskom jeziku. Spottt koji postavite na svoj sajt mora biti u gornjih 850 piksela kako posetilac ne bi morao da skroluje da vidi reklamu.
Ovo inace nije novi nacin promocije, postoji dosta ovakvih servisa, ali obzirom da veliki Adbrite ovo pokrece, mozda se i razvije.

kategorije: AdBrite, webdesign | 3 komentara »

3 komentara na post “Spottt – Adbrite razmena banera”

 1. Drazen Says:
  March 16th, 2008 at 10:30 pm

  Vidis, nisam znao da postoje servisi za razmjenu banera. Nije losa ideja pogotovo za neki novi sajt dok se ne nakupi sadrzaja i citatelja.

 2. acca Says:
  March 17th, 2008 at 1:06 am

  Pa da, za nove sajtove mogu koristiti. Pogotovu ovi koji daju nesto bonus kredita u startu 😉

 3. mima Says:
  March 23rd, 2008 at 4:45 am

  Razmjena banera moze biti vrlo korisna. AdBrite rastura, jos malo pa ce stici AdSense….

komentari