Adsense promena pravila

adsense potpisivanje novih pravilaSvi korisnici Adsense programa su ovih dana primetili prilikom logovanja na svoj nalog da su se promenila pravila i uslovi koriscenja i da se najkasnije do 25.05.2008. moraju prihvatiti ako zelite da nastavite sa koriscenjem Adsense programa. Evo ukratko u cemu se ogledaju najvaznije promene u navedenim uslovima koriscenja.

 

Do sada je Google Adsense na kraju kalendarske godine isplacivao izdavace bez obzira jesu li na kraju decembra meseca imali zaradjenih 100 dolara ili ne. Sada se to ukida, i decembar se racuna kao i svi ostali meseci u godini. Ako ste stigli do 100 dolara bicete isplaceni, ako ne – zarada se prenosi u januar.

 

U slucaju da ugasite svoj Adsense racun, bicete isplaceni ukoliko ste dotigli zaradu vecu od 10 dolara (do sada je to bilo 1 dolar), u roku od priblizno 90 dana od zatvaranja naloga.

 

Takodje je dodata i stavka da se nece placati klikovi sa vase IP adrese niti sa kompjutera koji su pod vasom kontrolom. Dakle, preciznije je definisano sta se sve podrazumeva pod nevazecim klikovima jer se IP adresa ranije nije pominjala.

4 thoughts on “Adsense promena pravila”

  1. E to volim kad netko lijepo objasni o cemu se tocno radi. Google voli zakomplicirati stvari pa ti ne bude od prve jasno sto se u biti promjenilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *