« | Home | »

Veci ulog jednako veci uspeh

By Aleksandar Ratkovic | January 5, 2008

postavljanje veceg uloga veci uspeh Odgledao sam odlican film Glumci pre neki dan. Britanska produkcija. Kakve veze to sad ima sa internetom, zaradom, biznisom i slicnim stvarima o kojima pisem na blogu? Ima veze ovaj deo koji izgovara Majkl Kejn:

-Mislim da ces se sloziti da gluma nije stvarna. To je zato sto nista nije u igri, mi se samo pretvaramo da jeste. Pretpostavimo da nesto zaista jeste u igri, nesto ozbiljno, kao zivot ili smrt, ili novac. Moj predlog je da pomeris tu granicu.-

Staviti sto veci ulog. To je kod mnogih upalilo kao kljuc za uspeh u poslovanju. U internet poslovanju, takodje. Naprimer, nailazio sam na netu na nekoliko ljudi koji su pravi uspeh doziveli tek nakon sto su dali otkaz na offline poslu i posvetili se potpuno internet biznisu. Ovo je, naravno, veliki rizik, ni ja se jos uvek ne usudjujem to da uradim, nemoj neko da da otkaz pa posle mene da krivi ako mu ne uspe, ali zaista veliki je broj takvih slucajeva. Jer ovako, ako je prihod sa interneta tek usput, sta padne – padne, onda nema velike motivacije. Ali ako od toga koliko zaradis na internetu zavisi hoces li imati sta da jedes, onda ces ozbiljno prionuti na posao. Ili druga varijanta. Na nekom forumu sam procitao kako je neki tip naucio neki programski jezik za vrlo kratko vreme i poceo ozbiljije da zaradjuje tako. Ne secam se koji je covek u pitanju, mozda ce i procitatri ovo, zaboravio sam i koji je programski jezik u pitanju, neka bude PHP i MySQL. Covek se javio na neki konkurs za projekat koji je trebao da radi u PHP-u. Dao je duplo manji rok od svih ostalih koji su se javili i naravno, predstavio se kao PHP ekspert. Dobio je posao i onda je bio pred raskrsnicom. Ili ce nauciti sto pre PHP, odraditi posao, zaraditi pare i steci ugled, ili ce nakon isteka roka posramljen zatvoriti sebi vrata za sve ostale poslove slicnog tipa. Prionuo je na posao, ucio po ceo dan i noc, radio, i odradio. Ja sam recimo tako naucio da sviram klavir. Polagao sam muzicko, trebalo je da polazem harmoniku a nisam je voleo, te sam pitao profesorku mogu li da polazem gitaru umesto. Rekla mi je da ako necu harmoniku, mogu da izaberem jedino klavir. I izabrao sam iako do tada nikad nisam ni seo za klavir. A ispit je bio za nedelju dana. Nasao tutora jos istog dana, vezbao ko zna koliko dnevno i naucio dovoljno da dobijem 8.

 

Znaci, postavite veci ulog i imacete vecu motivaciju. Vece sanse za uspeh. Pomerite granicu.

kategorije: biznis, razmisljanje | 3 komentara »

3 komentara na post “Veci ulog jednako veci uspeh”

 1. Igor Says:
  January 5th, 2008 at 10:32 pm

  Covek je naucio flash na taj nacin. 8)

  http://www.dizajnzona.com/forums/lofiversion/index.php/t36132.html

 2. acca Says:
  January 5th, 2008 at 10:36 pm

  🙂 Jeste, na to sam mislio. Hvala na linku. 😉

 3. Ivan Says:
  January 6th, 2008 at 1:23 pm

  Sada se setih o kome pricate. Pre nekih sedam osam meseci sam naleteo na http://www.numbersandshapes.com/ koji sada NE radi , video kontakt i pohvalio blog i pitao ga nesto u vezi Flash-a.Nisam ni ocekivao da mi neko odgovori..

  U roku od par dana sam dobio poduzi mail i link prema predavanjima http://www.keveti.com/istok/

  Nesto sto bi svako trebao da ima….

komentari