Kako Egold naplacuje proviziju

e-gold zlatoVidim da ima dosta ljudi koji koriste E-gold a nije im najjasniji nacin obrade njihove provizije, te evo, pokusacu da u ovom postu objasnim to. Prvo, Egold ima dve vrste provizija. Agio fee, i Spend fee.

Agio fee je naziv dobio po latinskoj reci za godinuagio. Naplacuje se jednom mesecno. Racuna se prosecna kolicina zlata koju ste imali tokom jednog dana u tom mesecu, pa se naplati 1% na godisnjem nivou. Primer – imali ste zlato u vrednosti od 120 dolara svakog dana tokom jednog meseca. 1% od 120$ je 1.2 dolara. Podeljeno na 12 meseci, to je 10 centi. Dakle, E-gold ce vam skinuti 10 centi za taj mesec samo sto su vam pare, odnosno zlato, stajali u njihovoj banci.

 

Spend fee je provizija koja se placa po transakciji i placa je onaj koji prima novac. Kada primite neki novac od nekog, ova provizija ce vam automatski biti skinuta. Kako se izracunava ova vrsta E-gold provizije? Obzirom da E-gold radi sa zlatom, a ogromna vecina korisnika barata dolarima, racunacu u dolarima, okvirno, na danasnji dan. Naime, i provizija kao i sve ostalo se obracunava u zlatu, vrednost zlata na odredjeni dan mozete videti na zvanicnoj E-gold strani, a ja cu ovde kratki prikaz dati u dolarima, kakav je odnos danas. Ako ste primili vrednost izmedju 1 cent i 2.5 dolara, provizija je 5% plus pola centa. Za transakcije izmedju $2.5 i $13, provizija je 1.25% plus 7.5 centi. Ako vam neko posalje izmedju 13 i 26 dolara na E-gold racun, bice vam naplacena provizija od 26 centi. Za vrednost izmedju 26 i 130 dolara, provizija je 1%. I za transakcije vece od 130 dolara, Egold uzima proviziju od 1 dolar i 30 centi.

One thought on “Kako Egold naplacuje proviziju”

  1. Vidis, dobro je to znat. Ja sam samo znao da su provizije prilicno male ali lijepo je znat detaljnije o cemu se radi. Hvala 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.