Prodati bez prodaje

prodaja Vecina web surfera je itekako umorna od mejlova i raznih ponuda po sajtovima da kupi ili bar proba neki proizvod koji ce ih sigurno usreciti a koji naravno nema nikakvih mana. To je takozvana stara skola prodavaca koja na internetu sve manje uspeva. Sve uspesniji u prodaji su oni koji se ne ponasaju kao prodavci. Sve vise prodaja ostvaruju sajtovi koji svoje posetioce savetuju, preporucuju, iskreno opisuju proizvode ili usluge.
Najpre je potrebno poznavati posetioce vaseg sajta. Koji je to profil? Sta vole, koje su im potrebe? Deo toga mozete saznati pazljivo analizirajuci statistike posecenosti – odakle vam dolaze posete, koje stranice na sajtu su najposecenije, gde ljudi odlaze sa vaseg sajta, sta su trazili na pretrazivacu pa su nasli vas, koji browser koriste, odakle su, kakvu internet konekciju imaju, i jos mnogo toga. Dodatno mozete saznati postavljanjem anketa na sajt, kroz direktni kontakt, …
Budite iskreni. Nema proizvoda niti usluge koja je apsolutno savrsena. Kada opisujete nesto sto prodajete na sajtu, navedite i prednosti ali i mane. Opisite i svoja iskustva ako ih imate. Dajte licni pecat tome. Opisite ga kako bi ga opisali dobrom prijatelju dok caskate uz kafu.

3 thoughts on “Prodati bez prodaje”

  1. Hmmm. Taman na nas je Adsense poceo dodavati u podrzane jezike, a ovi nas sklanjaju. Mada dobro, sklanjaju sve osim engleskih sajtova 😉
    A ono, realno, jeste mala konverzija za Widgetbucks sa neengleskih sajtova, sa nasih verujem pogotovu. Jesi li imao ti neku prodaju sa Telekome?
    Da ne zaboravim, hvala na infu. 🙂

  2. tek sam se prijavio prije 2 dana, program mi se vrlo svidio, u 2 dana mi je donio zaradu kao adsense u 10-ak, ali sad cu se ocito morat vratit s konja na magarca, bas steta, pozdrav!

Leave a Reply

Your email address will not be published.