« | Home | »

AdBrite – reklama na celoj strani

By Aleksandar Ratkovic | October 16, 2007

prva reklama na celoj strani1959. godine, prvi put se u novinama pojavio oglas neke firme na celoj strani. U pitanju je bila reklama za Volkswagen bubu koji je kreirala agencija Doyle Dane Bernbach. Obzirom da je tip reklame na celoj strani imao uspeha, kasnije su mnogi brendovi poceli to da koriste. American Express kampanja «My Life, My Card» je recimo podigla pozitivno misljenje o toj kompaniji za oko 5%, a 3% vise ljudi je nakon kampanje bilo svesno postojanja American Express-a.
AdBrite je, poucen tim iskustvima, pre dva dana krenuo sa novim konceptom oglasavanja na internetu – AdBrite Full page Ad. Vlasnici sajtova koji se prijave za ovu vrstu oglasa na svojim sajtovima kreiraju izgled zaglavlja ispod kog ce se pojaviti reklama. Dakle, reklama je na celoj strani izuzev zaglavlja. Vlasnik sajta sam bira u kom trenutku ce se reklama pojaviti, a u zaglavlju se dok je ispod reklama, nalazi i «Preskoci ovu reklamu» gde posetilac moze kad pozeli da klikne i vrati se na sajt.

Dakle, pogodnost za sajtove koji se ukljuce u ovaj AdBrite-ov program je sto na samom sajtu ne zauzimaju prostor za baner, tekstualnu reklamu ili bilo kakav drugi link. AdBrite tvrdi, takodje, i da ce oglasivaci biti uglavnom poznate i cenjene firme, te na neki nacin i to moze koristiti imidzu sajtova koji ih reklamiraju.
AdBrite je postavio primer kako bi to trebalo da izgleda kad se oglas postavi.

kategorije: affiliate programi, biznis, internet, vesti | 2 komentara »

2 komentara na post “AdBrite – reklama na celoj strani”

 1. Walker Says:
  October 16th, 2007 at 9:35 pm

  Meni to deluje kao samo još jedna stvar koja ce iznervirati posetioce…
  A i nije ništa novo, vidjao sam vec po stranim sajtovima slicne gluposti…

 2. acca Says:
  October 16th, 2007 at 11:01 pm

  Da, zna da iritira. Slicno kao pop-up ili pop-under.

komentari