Pripremite se za sajber ponedeljak

praznicni poklon u online shop-u Dan Zahvalnosti je jedan od najvecih praznika u Americi. Slavi se cetvrtog cetvrtka u novembru i ove godine je to 22. novembar. Oko Dana Zahvalnosti su i dva bitna dana za affiliate marketing i online poslovanje. Crni petak i Sajber ponedeljak. Naime, dan posle Dana zahvalnosti, petak, je po nekim statistikama dan kada se najvise kupuje offline. Dva dana kasnije, na sajber ponedeljak, najvise se kupuje online. 2006. godine, top shoping sajtovi su na sajber ponedeljak ostvarili 2,145,558 poseta po minuti, a prodaja im je bila 218% veca od prethodnog ponedeljka. Takodje, potroseno je 26% vise novca od sajber ponedeljka 2005. godine.

 

Praznici su generalno period najvecih prihoda velikih sajtova. 20-40% prihoda se ostvare bas u vreme praznika. Te, ako se ne pripremite dovoljno dobro, ljudi ce svakako kupiti nesto online, samo preko nekog drugog sajta. Pa sta uraditi da se posetioci odluce za kupovinu preko vaseg sajta na Sajber ponedeljak?

– Napravite praznicnu atmosferu na sajtu. Slicice sa motivima praznika, zastave, … Za dan zahvalnosti simboli su curka, tikva, kukuruz.

 

– Najavite specijalne promocije unapred. Na sajtu, blogu, u newsletter-u, …

 

– Pomenite prednosti onlajn kupovine. Bas u vreme praznika, u prodavnicama su najvece guzve i redovi. Podsetite posetioce da i bez stajanja u redovima kod vas mogu kupiti proizvod.

 

– Pazljivo birajte boje. Psiholozi kazu da zelena, kada je rec o kupovini, simbolizuje novac, crvena – popust, plava i srebrna – praznik.

 

– Ako ste clan Commission Junction mreze, ili neke druge affiliate mreze, vec su poceli da vam stizu mejlovi u kojima vas oglasivaci obavestavaju o novim banerima, popustima i ostalom vezanom za Dan Zahvalnosti. Pazljivo proucite te novosti. Ono sto odgovara vasem sajtu – implementirajte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.