Uklopiti Adsense boju pozadine u sajt

Jedan od saveta u vezi postavljanja Adsense reklama na svoj sajt koji cete cesto naci na internetu je da uklopite boje pozadine adsense jedinice u svoj sajt. A kako pronaci kod za odredjenu boju koju imate na sajtu? Mislim na broj koji oznacava tu boju. Ja za to koristim AdobePhotoshop i to na sledeci nacin.

alat za biranje boje

Najpre otvorite svoj sajt u browseru. Uradite CTRL + Print Scrn kako bi sliku vaseg sajta kopirali. Otvorite Fotoshop. Idete na File – New – OK. Tu uradite paste. Sada iz palete izaberete Eyedropper tool. Kliknete na boju koju zelite na slici. Potom desni klik misem i levi na Copy Color as HTML.

Otvorite Notepad, recimo. Paste. I tu vidite kod boje koja vam treba.

Sada imate kod, te dok ste u adsense nalogu kada stignete do boja i paleta, u polje sa kodom boje za pozadinu i ivicu upisite dobijeni kod. Vodite racuna da Naslov, text i URL boje budu drugacije kako bi se mogle jasno videti. I za njih mozete na isti nacin da odaberete neku boju sa sajta, ili jednostavno da stavite belu ili crnu, u zavisnosti jeli vam pozadina svetlija ili tamnija.

3 thoughts on “Uklopiti Adsense boju pozadine u sajt”

  1. Znam da nije pristojno, ali koliko zaradjuješ s Google oglasima :)? Može i koliko ljudi prosjecno kliknu po Googleovim linkovima. Hvala

  2. Ovo za procenat koji klikne, zavisi od dosta faktora. Tema sajta, koliko je tekst na strani vezan za jednu temu, … Ali recimo da ide od 1% do 10%. Na najvecem broju sajtova je 2-5%. A koliko se zaradi, ne bih bas ovako javno, ali recimo da mi svakog meseca stizu cekovi. 😉 A cifre variraju u zavisnosti od toga koliko sam bio aktivan na sajtovima tog meseca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *