Adsense dozvoljeni sajtovi

Adsense dozvoljeni sajtovi

Neki od webmastera koji imaju Adsense na svojim sajtovima su se susretali sa sledecim problemom. Desavalo se da konkurencija «pokupi» tudji Adsense kod i postavi ga na neki adult ili kockarski websajt. Time je postojala opasnost da neduzni webmaster bude kaznjen od strane Google tima. Primedbu na takve slucajeve i bojazan da se to moze desavati i ubuduce, veliki deo vlasnika sajtova, a clanova Adsense programa, se obracalo Adsense podrsci i od ovog septembra, Adsense je uveo jos jednu novinu i resio i taj problem.

Kada se ulogujete na vas nalog, pod AdSense Setup karticom, naci cete Allowed Sites (dozvoljeni sajtovi). Tu mozete napraviti listu sajtova na kojima dozvoljavate koriscenje vaseg Adsense koda. Posto napravite listu dozvoljenih sajtova, ako se vas kod i pojavi na nekom od drugih koji nisu na listi, reklame ce se prikazivati, s’tim sto se oglasivacima nece naplatiti za klik a nece se ni zarada nikome racunati. Dakle prakticno, lopov adsense koda nece ni znati da je uhvacen.

Ako ipak odlucite da ne zelite ovu listu, ako vam iz bilo kog razloga ne odgovara ova novina, samo ignorisite ovu funkciju, ne pravite listu urlova i sve ce funkcionisati kao i ranije. Reklame ce se prikazivati i obracunavati na bilo kom prikazanom sajtu kao i do tada.

One thought on “Adsense dozvoljeni sajtovi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *