« | Home | »

Adsense dozvoljeni sajtovi

By Aleksandar Ratkovic | September 24, 2007

Adsense dozvoljeni sajtovi

Neki od webmastera koji imaju Adsense na svojim sajtovima su se susretali sa sledecim problemom. Desavalo se da konkurencija «pokupi» tudji Adsense kod i postavi ga na neki adult ili kockarski websajt. Time je postojala opasnost da neduzni webmaster bude kaznjen od strane Google tima. Primedbu na takve slucajeve i bojazan da se to moze desavati i ubuduce, veliki deo vlasnika sajtova, a clanova Adsense programa, se obracalo Adsense podrsci i od ovog septembra, Adsense je uveo jos jednu novinu i resio i taj problem.

Kada se ulogujete na vas nalog, pod AdSense Setup karticom, naci cete Allowed Sites (dozvoljeni sajtovi). Tu mozete napraviti listu sajtova na kojima dozvoljavate koriscenje vaseg Adsense koda. Posto napravite listu dozvoljenih sajtova, ako se vas kod i pojavi na nekom od drugih koji nisu na listi, reklame ce se prikazivati, s’tim sto se oglasivacima nece naplatiti za klik a nece se ni zarada nikome racunati. Dakle prakticno, lopov adsense koda nece ni znati da je uhvacen.

Ako ipak odlucite da ne zelite ovu listu, ako vam iz bilo kog razloga ne odgovara ova novina, samo ignorisite ovu funkciju, ne pravite listu urlova i sve ce funkcionisati kao i ranije. Reklame ce se prikazivati i obracunavati na bilo kom prikazanom sajtu kao i do tada.

kategorije: AdSense | 1 komentar »

komentar na post “Adsense dozvoljeni sajtovi”

  1. Bruno Šaric Says:
    September 28th, 2007 at 10:31 am

    Ta novost mi je bas promakla, svatko bi se trebao zastitit po tom pitanju.

komentari