Kako se obuci kad radite od kuce

odeca za rad kuci

Na Elance.com blogu sam procitao kraci intervju sa Monitom Mohan, vlasnicom male kompjuterske firme El Camino Technologies koja radi od kuce. Ima osobu i u Indiji koja radi sa njom, i kako sam shvatio, njih dvoje vode onlajn firmu. Dakle, zena radi od kuce od 1996. kada je krenula sa poslom. Inace, bavi se web dizajnom, programiranjem, pruzanje onlajn podrske za racun klijenata, … No, jedan deo intervjua mi je posebno privukao paznju.

Kako se psihicki pripremate za radni dan?

Uvek se trudim da sam prikladno obucena. Svako ima razlicit stav po ovom pitanju ali ja sam probala obe varijante – da radim neobavezno obucena, cak i u pizamama, i da vodim racuna kako se oblacim.

Znaci oblacite se profesionalno uprkos tome sto radite od kuce. Kako vam to pomaze u poslu?

Kako sam obucena i kako izgledam direktno se odrazava na to kako se osecam a time i kako obavljam posao. Ako izgledam pristojno, tako se i osecam, i imam samopouzdanje. A kada ga imam, tada i posao shvatam profesionalno.

Ja dosad nisam probao tu varijantu ozbiljnijeg oblacenja dok radim za racunarom sam kuci. Cesto sam neobrijan u trenerkama. Bas me zanima kako je sa nasim ljudima koji se bave poslovima od kuce? Ovo sto Monita kaze ima logike, psiha je cudo.

2 thoughts on “Kako se obuci kad radite od kuce”

  1. Interesantan tekst. Posao nam je nekada vezan za putovanja, pa ne budemo kod kuce i po 2 meseca. U povratku smo za racunarima i telefonom. Jedna soba nam je cela, kancelarija. Bilo kako da smo obuceni, posao radimo istom ozbiljnošcu. Moram priznati da se obucemo komotnije, jel poželimo posle menjanja ozbiljnije odece na putovanjima, malo komotnosti. Uspešan rad svima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *