RSS pracenje slobodnih radnih mesta

poslovi Razmišljam nešto, ako čovek danas hoće da prati oglase za posao na sajtovima koji oglašavaju slobodna radna mesta, koliko treba da se pomuči? Koliko je njih implementiralo RSS tehnologiju u sajt? Sajtova o poslovima i slobodnim radnim mestima je sve više, pa ako bi zainteresovan trebalo da posećuje svaki od njih svakoga dana, to je sve teže uraditi. Mislim, moguće je ali većina ljudi sigurno neće to da radi. Naravno, mnogo je lakše uneti RSS određene pretrage sa svakog od tih sajtova u Netvibes, Google reader ili neki drugi RSS feed čitač, pa tako pratiti promene na jednom mestu. Dakle, da vidimo kod kog broja sajtova za zapošljavanje je to izvodljivo.

Hill International strana sa oglasima za posao koja oglasava potrebe uglavnom stranih i vecih kompanija i to za mahom za bolja radna mesta, RSS opciju nema.

Novi sajt za oglase za posao General Works najavljuje još opcija za praćenje u skorije vreme.

Nacionalna sluzba za zaposljavanje, ili u narodu poznatiji Biro rada, takodje nema RSS opciju.
edited: vidim da su sada bar dodali poboljšanu pretragu i jos neke novine na sajt.

Na sajtu Ponuda poslova takodje nisam nasao RSS opciju za pracenje novih oglasa za posao.

EliteSecurity forum ima aktivan subforum IT berza poslova koji ima opciju RSS. Inace, poslovi koji se oglasavaju na tom forumu su, kako i naziv kaze, uglavnom iz racunarskih tehnologija, mada se povremeno pojavi i nesto manje vezano za IT.

Poslovi Infostud ima RSS, sto se dalo i ocekivati za tako veliki sajt. Njihov RSS omogucava, osim pracenja najnovijih oglasa generalno, i pracenje oglasa za posao za konkretne kategorije i gradove koje vas zanimaju. Za preuzimanje RSS feeda potrebna je prethodna registracija.

Kod sajta Kadrovi pohvalno je da vidim wap opciju, ali nazalost ne vidim RSS.

Na sajtu Poslovi Net takodje ne vidim RSS. Vidim opciju “Poslovni Email Agent” ali dok se ne registrujete ne mozete videti detalje.

Evo jos jednog sajta za poslove (zaposljavanje) koji ima RSS varijantu. U pitanju je sajt Poslovi Sada. Kazem, ima RSS ali nazalost ne i za personalne pretrage vec samo za celokupnu ponudu poslova. No, i to je nesto.

Sajt Poslovi Biznis info je jos jedan na kojem nisam nasao RSS.

Lako Do Posla ima RSS, opet doduse samo za najnovije poslove a ne i za pretragu (bar ja nisam uspeo da nadjem). Medejutim, ovde vidim zanimljivu opciju “Poslovi na SMS” gde je korisnicima omoguceno primanje SMS poruke kada se pojavi posao u izabranoj kategoriji. Nisam isprobao opciju ali mi izgleda korisno.

I najzad, Brzi Poslovi, jos jedan sajt koji ima opciju RSS, opet samo za najnovije objavljene konkurse za posao.

Ovo su sajtovi koji se bave problematikom zaposljavanja a na koje sam najpre naleteo, verovatno ima jos nekih koji koriste RSS tehnologiju. Nadam se da ce i navedeni koji ne koriste poceti uskoro.

3 thoughts on “RSS pracenje slobodnih radnih mesta”

  1. Hvala na toj informaciji. Eto, njih nisam ukljucio u spisak. Mada ja na Berzici ne vidim rss opciju, verovatno se pojavljuje tek kad se uclanite?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *