Korisna knjiga affiliate program

By Aleksandar Ratkovic | April 25, 2012

Korisna knjiga, zgodan affiliate program za sajtove raznih tipova i tematika. naravno, sajtovi koji se bave kulturom mogu imati najve─çu korist, ali i sajtovi bilo koje tematike, obzirom da se mogu reklamirati knjige iz svih mogu─çih oblasti.

O ─Źemu se radi i kako funkcioni┼íe Korisna knjiga affiliate?

Korisna knjiga je sajt koji prodaje knjige. U─Źlanjivanjem u njihov affiliate program kao partner, dobijate mogu─çnost da reklamirate banerom ili tekstualnim linkom njihove knjige na svom sajtu. postoje razni baneri za celu knji┼żaru ali i mogu─çnost da reklamirate konkretnu knjigu, tako da nije bitno da li se va┼í sajt bavi zabavom, vestima, muzikom, sportom ili bilo ─Źime. Postoje knjige na sajtu koje ─çe biti odgovaraju─çe za va┼í sajt. Procitajte nastavak »

kategorije: affiliate programi, knjiga | 1 komentar »

Mira Eri─ç Jovi─ç o tr┼żi┼ítu osiguranja

By Aleksandar Ratkovic | April 4, 2012

Mira Eri─ç Jovi─ç, viceguverner Narodne banke Srbije o tr┼żi┼ítu osiguranja

Mira Eric Jovic o trzistu osiguranja

Pokazatelji razvijenosti tr┼żi┼íta osiguranja u 2010. godini smanjeni su u odnosu na 2008. godinu, kad su se osetili prvi uticaji krize na sektor osiguranja, pa je premija po glavi stanovnika dostigla u 2010. godini 97 USD ili 73 evra, naspram 113 USD ili 80 evra u 2008. godini, a udeo premije u BDP-u je smanjen sa 2 odsto na 1,9 odsto. Ovo kretanje je u skladu sa tendencijama u regionu, gde je uglavnom do┼ílo do pada ovih pokazatelja u 2010. godini u odnosu na 2008. (npr. u navedenim periodima udeo premije u BDP-u u Hrvatskoj je ostao nepromenjen sa 2,8 odsto, u Rumuniji je smanjen sa 1,8 odsto na 1,7 odsto, a u Bugarskoj sa 2,7 odsto na 2,5 odsto).
Prvi efekti krize odrazili su se na usporavanje rasta kapitala dru┼ítava za osiguranje, da bi tokom 2009. i 2010. godine do┼ílo do usporavanja nominalnog rasta premije ne┼żivotnih osiguranja, tj. do njenog realnog pada, ali uz nastavak trenda nominalnog i realnog rasta premija ┼żivotnih osiguranja, kao i Procitajte nastavak »

kategorije: biznis, novac-banke | nema komentara »

Par karikatura o knjigovodstvu

By Aleksandar Ratkovic | January 1, 2012

Jedna od tema vezana za zaradu je i knjigovodstvo, kao i ra─Źunovodstvo. Evo par karikatura na tu temu:

Zato što zbog većeg fonta profit izgleda veći
knjigovodstvo i veci fontovi

Znam da kasnim sa uplatom ─Źetiri meseca, ali moj psihijatar mi je rekao da se ne osvr─çem na pro┼ílost: Procitajte nastavak »

kategorije: humor | nema komentara »

Veliki portali napuštaju Gemius

By Aleksandar Ratkovic | January 22, 2011

portali napustaju Gemius

Gotovo istovremeno, nekoliko najve─çih internet portala u Hrvatskoj i BiH odlu─Źio je da napusti Gemius listu najposje─çenijih web sajtova.

Ovo je potvrdio i Petar Pavi─ç, direktor Europa Digitala. Pavi─ç izjavljuje da njihovi portali Jutarnji list i Slobodna Dalmacija,┬á istupaju prvenstveno zbog┬á Procitajte nastavak »

kategorije: vesti | nema komentara »

Paypal dolazi u Srbiju 2011.

By Aleksandar Ratkovic | October 21, 2010

Paypal dolazi

Paypal najavljuje dolazak u Srbiju 2011. godine.
Slobodan Markovi─ç, savetnik u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono dru┼ítvo ve─Źeras je na DevProtalk forumu dao informaciju da je u razgovoru sa ovla┼í─çenim licima iz centrale Paypal-a kao i Paypal zastupni┼ítvom za Evropu u Briselu, dobio informaciju da je paypal zainteresovan za aktiviranje Srbije na listu zemalja gde je mogu─çe otvoriti Paypal nalog. Ovo se planira za 2011 i za┬á Procitajte nastavak »

kategorije: novac-banke, vesti | 3 komentara »

Koliko video dr┼żi pa┼żnju?

By Aleksandar Ratkovic | October 20, 2010

VisibleMeasures je objavio rezultate istra┼żivanja na temu Koliko posetioci odustaju od gledanja kratkih video materijala. Merene su posete i pona┼íanja ljudi koji su gledali 40 miliona video snimaka, koji su pokrenuti oko 7 milijardi puta ukupno. Do┼ílo se do zaklju─Źka da 19,4% posetioca odustane od gledanja u prvih 10 sekundi. Tako─Ĺe, 44,1% odustane od gledanja u prvom minutu.

kategorije: istrazivanje, video | 1 komentar »

Amazon planira filmski i TV Web servis

By Aleksandar Ratkovic | September 3, 2010

Vode─ça online trgovina Amazon po─Źela je nezvani─Źne razgovore sa Time Warner Inc. i jo┼í nekim medijskim kompanijama u vezi saradnje na novom internet TV i filmskom servisu koji bi bio dostupan korisnicima uz mese─Źnu pretplatu, objavljuje Bloomberg pozivaju─çi se na tri neimenovane osobe upoznate sa pregovorima.

internet film tv

Navedenim potezom Amazon bi konkurisao┬á Procitajte nastavak »

kategorije: vesti | nema komentara »

Internet – ljudsko pravo u Finskoj

By Aleksandar Ratkovic | July 2, 2010

Finska

Finska je postala prva dr┼żava koja je pristup brzom internetu proglasila osnovnim ljudskim pravom. Od 1. jula stupa na snagu zakon po kojem ─çe svaki stanovnik Finske imati pravo pristupa internetu uz minimalnu brzinu od 1 megabit po sekundi.

Finska dr┼żava je ve─ç ranije obe─çala da ─çe svaki stanovnik do 2015., kada je planiran zavr┼íetak nove opti─Źke infrastrukture, imati pristup internetu od 100 megabita po sekundi.

Svi operateri u Finskoj, po novom zakonu┬á Procitajte nastavak »

kategorije: internet, politika, vesti | 1 komentar »

Kako Google deli AdSense zaradu?

By Aleksandar Ratkovic | May 26, 2010

adsense zarada

Gotovo svi koji imaju AdSense oglase na svojim sajtovima nekada su se zapitali kako Google deli sa njima zaradu od ogla┼íiva─Źa. Google je dugo taj na─Źin podele dr┼żao u tajnosti, no, pre par dana je na zvani─Źnom Adsense blogu objavio te informacije. Google zadr┼żava 32% dok vlasnicima sajtova ide 68% prihoda od ogla┼íiva─Źa. Ovaj odnos va┼żi za “Adsense za sadr┼żaj“. Dakle, ako je ogla┼íiva─Ź platio 1 dolar za oglas koji se prikazao na va┼íem sajtu, neko je kliknuo na oglas, vama ide 68 centi a Guglu 32 centa. Ovaj odnos se nije menjao od 2003, kada je Adsense for content po─Źeo sa radom.
Kod “Adsense za pretragu” odnos je druga─Źiji. 51% zarade se ispla─çuje vlasnicima sajtova a 49% ostaje Google-u. I ovaj odnos se nije menjao od po─Źetka ovakvog na─Źina zarade, dakle od 2005.

kategorije: AdSense, reklame | 8 komentara »

Facebook i Twitter zavisnost (istra┼żivanje)

By Aleksandar Ratkovic | April 19, 2010

Facebook Twitter zavisnost istrazivanje

Retrevo je uradio istra┼żivanje na 1000 ispitanika, korisnika socijalnih sajtova, na temu zavisnosti od Twitter-a i Facebook-a. Evo do kojih zaklju─Źaka su do┼íli.

Da li se logujete na Facebook ili Twitter nakon odlaska na spavanje?
48% Da, tokom no─çi ili ─Źim se probudim.

Da li je logovanje na Facebook ili Twitter prva stvar koju uradite ujutru?
42% Da.

Da li se┬á Procitajte nastavak »

kategorije: ankete, Facebook, internet, istrazivanje, Twitter | 2 komentara »

« prethodni postovi

    • Korisno