Softver rešenja za stomatološke ordinacije

By Aleksandar Ratkovic | March 17, 2016

Privatne stomatološke ordinacije u Srbiji u sve većem broju koriste kompjuterske programe za upravljanje poslovanjem. I softveri u ponudi na tržištu su sve složeniji. Najpre su to bile baze podataka kao zamena za kartoteke, zatim su dodavani elementi poslovno-knjigovodstvene evidencije, a danas gotovo svi poseduju i savremena rešenja sa integrisanom grafikom, uključujući video materijal.

Procitajte nastavak »

kategorije: software | nema komentara »

Korisna knjiga affiliate program

By Aleksandar Ratkovic | April 25, 2012

Korisna knjiga, zgodan affiliate program za sajtove raznih tipova i tematika. naravno, sajtovi koji se bave kulturom mogu imati najveću korist, ali i sajtovi bilo koje tematike, obzirom da se mogu reklamirati knjige iz svih mogućih oblasti.

O čemu se radi i kako funkcioniše Korisna knjiga affiliate?

Korisna knjiga je sajt koji prodaje knjige. Učlanjivanjem u njihov affiliate program kao partner, dobijate mogućnost da reklamirate banerom ili tekstualnim linkom njihove knjige na svom sajtu. postoje razni baneri za celu knjižaru ali i mogućnost da reklamirate konkretnu knjigu, tako da nije bitno da li se vaš sajt bavi zabavom, vestima, muzikom, sportom ili bilo čime. Postoje knjige na sajtu koje će biti odgovarajuće za vaš sajt. Procitajte nastavak »

kategorije: affiliate programi, knjiga | 4 komentara »

Mira Erić Jović o tržištu osiguranja

By Aleksandar Ratkovic | April 4, 2012

Mira Erić Jović, viceguverner Narodne banke Srbije o tržištu osiguranja

Mira Eric Jovic o trzistu osiguranja

Pokazatelji razvijenosti tržišta osiguranja u 2010. godini smanjeni su u odnosu na 2008. godinu, kad su se osetili prvi uticaji krize na sektor osiguranja, pa je premija po glavi stanovnika dostigla u 2010. godini 97 USD ili 73 evra, naspram 113 USD ili 80 evra u 2008. godini, a udeo premije u BDP-u je smanjen sa 2 odsto na 1,9 odsto. Ovo kretanje je u skladu sa tendencijama u regionu, gde je uglavnom došlo do pada ovih pokazatelja u 2010. godini u odnosu na 2008. (npr. u navedenim periodima udeo premije u BDP-u u Hrvatskoj je ostao nepromenjen sa 2,8 odsto, u Rumuniji je smanjen sa 1,8 odsto na 1,7 odsto, a u Bugarskoj sa 2,7 odsto na 2,5 odsto).
Prvi efekti krize odrazili su se na usporavanje rasta kapitala društava za osiguranje, da bi tokom 2009. i 2010. godine došlo do usporavanja nominalnog rasta premije neživotnih osiguranja, tj. do njenog realnog pada, ali uz nastavak trenda nominalnog i realnog rasta premija životnih osiguranja, kao i Procitajte nastavak »

kategorije: biznis, novac-banke | nema komentara »

Par karikatura o knjigovodstvu

By Aleksandar Ratkovic | January 1, 2012

Jedna od tema vezana za zaradu je i knjigovodstvo, kao i računovodstvo. Evo par karikatura na tu temu:

Zato što zbog većeg fonta profit izgleda veći
knjigovodstvo i veci fontovi

Znam da kasnim sa uplatom četiri meseca, ali moj psihijatar mi je rekao da se ne osvrćem na prošlost: Procitajte nastavak »

kategorije: humor | 2 komentara »

Veliki portali napuštaju Gemius

By Aleksandar Ratkovic | January 22, 2011

portali napustaju Gemius

Gotovo istovremeno, nekoliko najvećih internet portala u Hrvatskoj i BiH odlučio je da napusti Gemius listu najposjećenijih web sajtova.

Ovo je potvrdio i Petar Pavić, direktor Europa Digitala. Pavić izjavljuje da njihovi portali Jutarnji list i Slobodna Dalmacija,  istupaju prvenstveno zbog  Procitajte nastavak »

kategorije: vesti | 1 komentar »

Paypal dolazi u Srbiju 2011.

By Aleksandar Ratkovic | October 21, 2010

Paypal dolazi

Paypal najavljuje dolazak u Srbiju 2011. godine.
Slobodan Marković, savetnik u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo večeras je na DevProtalk forumu dao informaciju da je u razgovoru sa ovlašćenim licima iz centrale Paypal-a kao i Paypal zastupništvom za Evropu u Briselu, dobio informaciju da je paypal zainteresovan za aktiviranje Srbije na listu zemalja gde je moguće otvoriti Paypal nalog. Ovo se planira za 2011 i za  Procitajte nastavak »

kategorije: novac-banke, vesti | 5 komentara »

Koliko video drži pažnju?

By Aleksandar Ratkovic | October 20, 2010

VisibleMeasures je objavio rezultate istraživanja na temu Koliko posetioci odustaju od gledanja kratkih video materijala. Merene su posete i ponašanja ljudi koji su gledali 40 miliona video snimaka, koji su pokrenuti oko 7 milijardi puta ukupno. Došlo se do zaključka da 19,4% posetioca odustane od gledanja u prvih 10 sekundi. Takođe, 44,1% odustane od gledanja u prvom minutu.

kategorije: istrazivanje, video | 3 komentara »

Amazon planira filmski i TV Web servis

By Aleksandar Ratkovic | September 3, 2010

Vodeća online trgovina Amazon počela je nezvanične razgovore sa Time Warner Inc. i još nekim medijskim kompanijama u vezi saradnje na novom internet TV i filmskom servisu koji bi bio dostupan korisnicima uz mesečnu pretplatu, objavljuje Bloomberg pozivajući se na tri neimenovane osobe upoznate sa pregovorima.

internet film tv

Navedenim potezom Amazon bi konkurisao  Procitajte nastavak »

kategorije: vesti | 1 komentar »

Internet – ljudsko pravo u Finskoj

By Aleksandar Ratkovic | July 2, 2010

Finska

Finska je postala prva država koja je pristup brzom internetu proglasila osnovnim ljudskim pravom. Od 1. jula stupa na snagu zakon po kojem će svaki stanovnik Finske imati pravo pristupa internetu uz minimalnu brzinu od 1 megabit po sekundi.

Finska država je već ranije obećala da će svaki stanovnik do 2015., kada je planiran završetak nove optičke infrastrukture, imati pristup internetu od 100 megabita po sekundi.

Svi operateri u Finskoj, po novom zakonu  Procitajte nastavak »

kategorije: internet, politika, vesti | 3 komentara »

Kako Google deli AdSense zaradu?

By Aleksandar Ratkovic | May 26, 2010

adsense zarada

Gotovo svi koji imaju AdSense oglase na svojim sajtovima nekada su se zapitali kako Google deli sa njima zaradu od oglašivača. Google je dugo taj način podele držao u tajnosti, no, pre par dana je na zvaničnom Adsense blogu objavio te informacije. Google zadržava 32% dok vlasnicima sajtova ide 68% prihoda od oglašivača. Ovaj odnos važi za “Adsense za sadržaj“. Dakle, ako je oglašivač platio 1 dolar za oglas koji se prikazao na vašem sajtu, neko je kliknuo na oglas, vama ide 68 centi a Guglu 32 centa. Ovaj odnos se nije menjao od 2003, kada je Adsense for content počeo sa radom.
Kod “Adsense za pretragu” odnos je drugačiji. 51% zarade se isplaćuje vlasnicima sajtova a 49% ostaje Google-u. I ovaj odnos se nije menjao od početka ovakvog načina zarade, dakle od 2005.

kategorije: AdSense, reklame | 8 komentara »

« prethodni postovi